BLOG mnohí vnímajú ako priestor na kreatívne vyjadrenie myšlienok autora. Tí, ktorí vedia o internete, online reklame a SEO trošku viac, ho zas väčšinou chápu ako priestor, vďaka ktorému na webové stránky pritiahnete ľudí, môžete v ňom naplno realizovať vaše SEO aktivity, umiestňovať odkazy a používať kľúčové slová. Áno, toto všetko je pravda. BLOG má však ešte jednu obrovskú výhodu. Môže vám zarobiť peniaze.Nápis BLOG

Začnime tak trošku od konca. BLOG by ste na vašom webe mali mať za každých okolností. Je jedno, či píšete správ zo sveta, predávate vlastný tovar, ste distribučná firma, alebo dokonca váš web nie je v rámci vášho biznisu prvoradým zdrojom zárobku. BLOG je totiž zázračným miestom, ktoré vám môže zarobiť peniaze len tak, doslova na pár klikov.
Ľudia, ktorí sa snažia spropagovať vlastné weby a chcú ich vo vyhľadávačoch posunúť vyššie, potrebujú miesto, kde môžu umiestňovať ich PR články so spätnými odkazmi. Za túto službu samozrejme platia. Ak teda máte web, ktorého návštevnosť nie je zlá, môžete vďaka obyčajnej podstránke s názvom BLOG, mesačne zarobiť nejakých pár stoviek (niekedy i podstatne viac) navyše.
Notes, okuliare a žena drží v ruke šálku s kávou

Ako to funguje?

Funguje to veľmi jednoducho. Niekto potrebuje uverejniť PR článok Seolight so zameraním na jeho webové stránky. K tomu potrebuje miesto – web, ktorý je obsahovo blízky tomu jemu a potrebuje, aby na takomto mieste bolo miesto na uverejnenie takéhoto obsahu. Ak ho vy budete mať, máte vyhrané. Môžete začať zarábať, a to skutočne iba tým, že uverejníte hotový článok na vašich stránkach. To znie celkom výhodne, že? Hovoríte si, že vaše zameranie nie je na takýto biznis vhodné? Verte, že je. SEO a PR články dnes rieši každý, od predajcov platových okien cez predajcov záhradného náradia až po autoservisy. Navyše, zriadiť jednu podstránku na vašom webe vás nezabije a ani vás to nebude nič stáť, takže neváhajte a otvorte pre seba túto bonusovú možnosť zárobku.